اندَر زِنامه

دست‌نوشت‌های یک مَن؛ یک مَنِ حقیقی در فضای مجازی؛ سیدمجتبی‌مومنی

اندَر زِنامه

دست‌نوشت‌های یک مَن؛ یک مَنِ حقیقی در فضای مجازی؛ سیدمجتبی‌مومنی

حرف‌ها گاهی از درون به بیرون و گاهی از بیرون به درون منتقل می شود.
«اندَر» و «زِ» هر کدام مصداقی برای این امر اند.

قبل‌نوشته‌ها

آخری‌ها

۲ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۷ ثبت شده است

موضوع تولد برای بچه‌ها، به خصوص از زمانی که تقریبا نسبت به این موضوع واکنش نشان می‌دهند و تمایل دارند یکی از موضوعات مهم بوده است.

این‌که در سال‌های اول زندگی که کودک تقریبا هیچ چیز از تولد و تولد بازی درک نمی‌کند و صرفا به خاطر بزرگ‌ترها تولد می‌گیریم، عموما موضع و موضوع خوشایندی برایمان نبوده است.

از چند وقت قبل که سید حسین بعد از شرکت در چند جشن تولد به این موضوع واکنش نشان داده بود و برای اولین‌بار ها پیگیر زمان تولد خودش و حتی خواهرش شده بود، تصمیم گرفته بودیم که برای امسال به یک گزینه مناسب برسیم.

از یک ماه قبل از رسیدن یازده اردیبهشت، روز تولد سیدحسین؛ من و خاتون برای چگونگی برگزاری این همایش عظیم:) با هم مذاکره می‌کردیم. اینکه تولد را چگونه، در کجا و با چه مدل از مهمان‌ها برگزار کنیم. هدف اصلی‌مان این بود که برخلاف خیلی از تولدهایی که بیشتر به پدرومادرها و اقوام خوش می‌گذرد تا شخص مورد نظر؛ به سیدحسین و مهمان‌های هم سن و سالش خوش بگذرد.

در این بین گزینه‌های متفاوتی هم داشتیم؛

مثل این که منزل یکی از اقوام که بزرگتر بود به عنوان فضای تولد استفاده شود.

یا این که با هماهنگی خانواده‌ها بچه‌هاشان را به سینما ببریم و #فیلشاه ببینند و بعدش به یکی از پارک‌های حاشیه تهران برویم و بعد از ناهار بچه‌ها را در منزل تحویل خانواده‌ها دهیم

استفاده از تولد مادرانه با بچه‌ها به طوری که هر مادر بتواند علاوه بر شرکت در مهمانی برای بچه‌ها بازی هم راه بیندازد و ..

 اما در آخر به یک گزینه جدید رسیدیم، هیچ‌کدام از پیشنهادهای قبلی.

 

استفاده از پارک به عنوان فضای مناسب برای تولد.

گزینه‌ای که اتفاق نظر داشتیم، بوستان_ ولایت بود. فضای جنگلی قرار داشتن در تقاطع سه بزرگراه شرقی، جنوبی و غربی داشتن شهر بازی مجزا و البته محلی برای پارک خودرو و....

 

به نظرم استفاده از گزینه غیر از منزل برای داشتن تولد یک ابتکار خوب، کاربردی و انصافا جذاب برای صاحب تولد است.

البته بماند که برای میزبانی رسما اره خواهید شد. :)

 

اگر احیانا روزی تصمیم به چنین برگزاری‌ای گرفتید چند توصیه برادرانه زیر را حتما بخوانید:

 

  • ·         توجه کنید که هزینه‌هایی که برای چنین تولدی خواهید داشت خیلی با منزل فرقی نخواهد داشت، پس امیدی به صرفه‌جویی نداشته باشید.
  • ·         طبیعتا نمی‌توانید چیدمان جذاب و در خوری که در منزل خواهید داشت در پارک داشته باشید.
  • ·         از گزینه بادکنک به خصوص از نوع هلیومی‌اش کم بهره خواهید بود، با وجود بادهایی که عموما در فضای باز می‌وزد ریسه رنگی‌های خوشگل و برق‌برقی هم نخواهید داشت.
  • ·         اما می‌توانید از وجود درختان کنار هم بهره ببرید، این درختان می‌توانند ستون‌هایی در کنار محل تولد باشند و ابزارهای تزیینی را از آن‌ها آویزان کنید.
  • ·         میزهای پایه جدای فایبرگلاس گزینه خوبی برای چیدن کیک و کادوها و ... ها خواهد بود.
  • ·         یادآوری به مهمان‌ها برای داشتن زیرانداز گزینه بسیار خوبی است، یادتان نرود.
  • ·         سعی کنید #کیک را از جایی نزدیک همان حوالی پارک تهیه کنید.
  • ·         حتما یک یا دو گزینه ماشین‌دار همراه داشته باشید.
  • ·         استفاده از غذاهای ساندویچی، آماده و نهایتا پلو رنگی بسیار به صرفه‌تر است. می‌توانید انرژی‌تان را ذخیره کنید و در توزیع غذا به آسانی و به سرعت عمل کنید و بیشتر در کنار مهمان‌ها باشید.

 

توجه کنید که همه این زحمت‌ها به لذتی که بچه‌ها از بازی در فضای بیرون و روز تولدشان می‌برند می‌ارزد. این لذت آن‌ها به مراتب بیشتر و بیشتر از منزل به خصوص برای #آپارتمان_‌نشین‌هاست.

پ.ن: بعد از استوری‌های روز نیمه‌شعبان چند نفری نظرشان این بود که تجربه را بنویسید، حتی هشتگ پیشنهادی هم داشتیم.

پ.ن: متنی  خلاصه‌تر از این همراه چند عکس در صفحه اینستاگرامم(https://www.instagram.com/smojtabaa/) موجود است.

 


سید مجتبی مومنی
۱۶ ارديبهشت ۹۷ ، ۱۸:۴۸ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰ نظر

در اولین تبلیغ‌هایی که برای کتاب منتشر شد؛ آمده بود: «نشر «صهبا» رمان «چُغُک» را که مناسب رده سنی #نوجوان است با محوریت مبارزات مردم #مشهد و نقش «رهبر انقلاب» در آن منتشر کرد.»
گزینه برای مخاطب نوجوان بودنش عامل اصلی برای ایجاد رغبت در خواندنش بود.
کتاب قطع مناسب و قابل حمل خوش‌آیندی دارد. فارغ از تصویر سازی روی جلدش که با نگاه اول ذوق خواندن را کم می‌کند، تصویرسازی‌های درونی‌اش انصافا حال و هوای دیگری دارد و قطعا بهتر است.


این کتاب به گفته اهالی کتاب اولین کتاب در دسته‌بندی «سینمارمان»(۱ ) قرار می‌گیرد. شیوه جالبی که به خصوص برای مخاطب جذاب است و خستگی ناشی از یک باره خواندن کتاب را کم می‌کند.[البته بماند که در بخش‌های اولیه تصاویر عملا چنین کارآیی ندارند و متن تصاویر را دوباره روایت می‌کنند.]
اما این‌که کتاب برای مخاطب نوجوان نوشته شده است یا نه؛ می‌توان گفت که نه الزاما.
کتاب ماجرای روایت روزهای نوجوانی پسرکی است که به نحوی با آقا در جریان مبارزات ارتباط دارد. روایتی که به وضوح مشخص است در سال‌هایی دور از نوجوانی روایت شده و راوی(احتمالا نویسنده یا بازنویس یا...) سعی در تغییر و نوجوان‌پسند(نوجوانیزه کردن) متن نداشته است.

این‌که اتفاق‌های کتاب در دوره نوجوانی راوی اتفاق افتاده به تنهایی نمی‌تواند دلیلی برای نوجوانانه بودن آن باشد. این‌که می‌شد این کتاب نوجوانانه بشود یا نه؛ به نظرم با یک #بازنویسی تمیز می‌شد این اتفاق بیفتد.
به نظرم در بهترین حالت این کتاب می‌تواند برای نوجوانان اهل مشهد یک گزینه جذاب با گزینه همزادپنداری خوش‌آیند باشد.

چرا اسم کتاب «چغک» است؟ در بخشی از کتاب آمده؛ 
«جثه‌ام از همه انقلابی‌های مشهد کوچک‌تر است و هر کس مرا در جمع آنها می‌بیند، فکر می‌کند اشتباهی شده که من در جمع مبارزان درجه یک هستم؛ اما همین کوچک بودنم، باعث شده بتوانم مثل مبارزان بزرگسال، کارهای مهمی برای انقلاب انجام بدهم. به خاطر همین جثه کوچک و البته به خاطر زبر و زرنگی‌ام، بین بزرگان انقلابی مشهد، معروف شده‌ام به چغک!»





[1] در این نوع از روایت؛ تصاویر به کمک متن می‌آید و بخشی از داستان را تصاویر روایت می‌کند و کتاب را پیش می‌برد. 


سید مجتبی مومنی
۰۴ ارديبهشت ۹۷ ، ۱۰:۵۴ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰ نظر